Danes je za učence devetega razreda izjemno poučen dan, saj se bodo podali na raziskovanje digitalnih veščin. S poudarkom na praktičnem učenju, se bodo učenci pod vodstvom mentorjev in strokovnjakov podali v svet Excela, WordPressa ter Outlook pošte.

Prvi korak je razumevanje in uporaba programa Excel, ki je nepogrešljivo orodje za obdelavo in analizo podatkov. Učenci se bodo naučili osnovnih funkcij, kot je ustvarjanje tabel, vnašanje podatkov, uporaba formul ter izdelava grafov. S pridobljenim znanjem bodo samostojno ustvarjali in analizirali podatke, kar bo nedvomno koristno tako v šolskem kot tudi v poklicnem življenju.

Naslednji izziv je ustvarjanje spletne strani v WordPressu. S pomočjo enostavnega vmesnika bodo učenci spoznali osnove oblikovanja in postavitve spletne strani ter se bodo preizkusili v ustvarjanju lastnih vsebin. S tem bodo pridobili vpogled v digitalno ustvarjanje, ki je v današnjem svetu vse bolj pomembno.

Za zaključek tehniškega dneva se bodo učenci podali v svet pošiljanja elektronske pošte z Outlookom. S pomočjo pravilne strukture se bodo naučili poslati uradni dopis, kar je ključnega pomena za komunikacijo v digitalnem svetu.

Znanje, pridobljeno na današnjem dogodku, bo nedvomno služilo kot trden temelj za nadaljnje šolanje in kariero v svetu digitalne tehnologije.

Visited 8 times, 1 visit(s) today